Körning

 

Ponnyexpressen

I flera år har Sune Moberg och hans populära Ponnyexpressen glatt många människor i Skåne! Han har vid flertalet tillfällen deltagit med sitt fyrspann i arrangemang kring bröllop, studentexamen, barnkalas samt övriga sammanhang då man vill ge sin högtidsdag en annorlunda inramning. Sune är en ypperlig körkarl och kan bidraga med par, trojka (tre) eller fyrspann.

I hans fyrspann har följande ingått: Furunäs Fitzroy, Furunäs Geronimo, Furunäs Gregory samt Furunäs Irokes. Tyvärr har numera Fitzroy gått ur tiden men han har nu ersatts av Furunäs Monsun.

Då Sune valde att trappa ner på verksamheten är vi så glada att en ung man vid namn Anton Lundström har fått möjlighet att ta över Ponnyexpressen.

Anton arbetar på Berga Naturbruk och har sysslat med körning i många år och alltid drömt om att ha ett fyrspann. Vi önskar Anton lycka till med grabbarna och ser fram emot att läsa mer om honom samt så småningom se honom ute på tävlingsbanorna!

Uppdatering i november 2010:

Vi är jätteglada för Antons skull att Ponnyexpressen har blivit inbjudna till Stockholm International Horse Show i Globen (26-28 november 2010) för att tävla i fyrspann mot ingen mindre än Tomas Eriksson!

Vi önskar Anton och grabbarna ett riktigt stort lycka till och kommer själva att sitta på läktaren och heja på dem!


Anton Lundström och Ponnyexpressen in action!


Sune Moberg och hans vackra fyrspann - Ponnyexpressen

 

Team Skäpperöd

Fredrik Rahm har under många år tävlat framgångsrikt med shetlänningar i fyrspannskörning under namnet Team Skäpperöd. Sedan några år tillbaka har han bl.a. Furunäs Ikaros, Furunäs Jersey Joe och Furunäs Keno i spannet.

Team Skäpperöd blev 2003 uttagna till svenska landslaget i körning och kvalificerade sig till VM för ponnykörning i Österrike den 14-17 augusti 2003. I sista minuten ändrades dock minimiåldersgränsen på ponnyerna från 5 till 6 år. Då Furunäs Keno enbart var 5 år, innebar detta att Team Skäpperöd tyvärr fick dra sig ur VM!

De tog dock skadan igen då de i september samma år vann SM i fyrspannskörning för ponny! Denna bedrift upprepade de sedan 2005 då de ännu en gång vann SM-guld! Furunäs Stuteri har sponsrat Team Skäpperöd under deras VM-satsning.

Fredrik har nu bytt ut shetlandsponnyerna och kör numera New Forest i stället. Vi önskar honom lycka till framåt och önskar honom samma framgångar som med shettisarna!


Fredrik Rahm och hans duktiga fyrspann - Team Skäpperöd